Είναι ένα εξαιρετικό βιβλίο, ένας χείμαρρος από αθλητικά ιδεώδη και σπουδαία μηνύματα ζωής. Για μένα αποτέλεσε πηγή έμπνευσης αλλά και δύναμης! Νομίζω ότι επηρεάζει καταλυτικά τον κάθε αναγνώστη!

Μάγδα Κωστοπούλου

Μπορεί ένας άνθρωπος με τα πόδια, να φτάσει από την Αθήνα στη Σπάρτη, να επιστρέψει πίσω και μετά να πάει και στον τύμβο πεσόντων της Μάχης του Μαραθώνα; Το 2010, 2500 χρόνια μετά την ιστορική και νικηφόρα μάχη των Ελλήνων απέναντι στους Πέρσες, μια Ελληνίδα κατάφερε αυτό που φάνταζε ακατόρθωτο! Βάδισε στα βήματα του ημεροδρόμου Φειδιππίδη και έγραψε ιστορία! Ψυχή τε και Σώματι έκανε πραγματικότητα το αδύνατο! Διαβάστε την καταπληκτική ιστορία της κορυφαίας Ελληνίδας Μαραθωνοδρόμου Μαρία Πολύζου η οποία το καλοκαίρι του 2010 απέναντι στη λογική, τόλμησε και πέτυχε τον Φειδιππίδειο Άθλο διανύοντας 524χλμ σε συνθήκες καύσωνα! Είναι η μοναδική γυναίκα από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα που κατάφερε να διανύσει τη συγκεκριμένη απόσταση για να προσκυνήσει στον τύμβο των 192 Αθηναίων Μαραθωνομάχων! Ζήστε σε κάθε σελίδα του βιβλίου κάθε ένα από τα 524χλμ του Άθλου της λαμπρής Ελληνίδας που στέλνει σε όλες και όλους ένα ηχηρό μήνυμα: ΨΥΧΗ ΤΕ ΚΑΙ ΣΩΜΑΤΙ, ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΚΑΤΑΤΟΡΘΩΤΟ

Νίκος Αρμένης


Γνώρισα την Μαρία Πολύζου, στο φυσικό της χώρο , όπου είναι ο στίβος, το 2015. Ξεκίνησα τις προπονήσεις μαζί της και παρόλο την ηλικία μου , που δεν είμαι πλέον 25 χρονών, κατάφερα με τη βοήθειά της , τις συμβουλές της την ψυχολογική της στήριξη και ενθάρρυνσή της να πραγματοποιήσω τον πρώτο μου Αυθεντικό Μαραθώνιο τον Νοε 2015. Αυτό που με είχε καταπλήξει, ήταν ο Φειδιππίδειος Άθλος της Μαρίας, ο μοναδικός άθλος από γυναίκα, μέχρι και σήμερα, που είχε κάνει το καλοκαίρι του 2010, κάνοντας 524χλμ, πηγαίνοντας Αθήνα-Σπάρτη-Μαραθώνα. Με εντυπωσίασε η αγάπη που τρέφει για την Ελλάδα και το πώς αυτό την ώθησε να πραγματοποιήσει αυτόν τον Άθλο , προς τιμήν των Αρχαίων Ελλήνων. Διαβάζοντας το βιβλίο της «Ψυχή τε και Σώματι» ,γεμίζω από συναισθήματα, συγκίνηση και θαυμασμό, αλλά αυτό που με συνεπήρε , δεν ήταν μόνο, η πειθαρχία του μυαλού της, η πίστη και η σκληρή της προσπάθεια, αλλά η αποφασιστικότητά της, και η δύναμη της ψυχής της ώστε να ολοκληρώσει αυτόν τον Άθλο. Γι αυτό και η φιλοσοφία της είναι ότι αν πραγματικά πιστέψεις κάτι μπορείς να το επιτύχεις παρά τις οποιεσδήποτε δυσκολίες . Αυτό για μένα είναι πηγή έμπνευσης και αποτελεί κίνητρο να εντείνω και να συνεχίσω τις προσπάθειές μου υπερβάλλοντας του εαυτού μου , με αισιοδοξία , περισσότερο θάρρος και θέληση, επιμονή και υπομονή, συνειδητοποιώντας τη δύναμή μου, γνωρίζοντας τον εαυτό μου καλύτερα, θέτοντας ολοένα και μεγαλύτερους στόχους κάθε φορά που ολοκληρώνω κάποιον.

Αλέξανδρος Μπονώτης

Διαβάζοντας το βιβλίο σου κατάλαβα τη πόση μεγάλη δύναμης ψυχής αλλά παράλληλα και του σώματος αλλά και την αυταπάρνηση για να φτάσεις στο τέρμα. Μ'έκανε υπερήφανο που είμαι ΕΛΛΗΝΑΣ γιατί δεν στο κρύβω στα παιδιά έγινες παράδειγμα προς μίμηση αφού το έκανε η κυρία Πολυζου θα μπορέσω και εγώ μια μέρα να το καταφέρω. Είμαι πολύ τυχερός που το διάβασα γιατί μου άνοιξες τους αθλητικούς μου ορίζοντες να προσπαθήσω πολλά πράγματα γιατί δεν στο κρύβω κάποια στιγμή είχα βαλτώσει και είχα απογητευτει να προσπαθήσω περισσότερο. Διαβάζοντας την εμπειρία σου διαφήμισες την ΕΛΛΑΔΑ που τόσο πολύ ανάγκη το έχει η πατρίδα μας. ΜΠΡΑΒΟ ΣΟΥ ΓΙΑ ΑΚΟΜΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ!!!!

Αντώνης Σταυρουλάκης


Το βιβλίο είναι καταπληκτικό νιώθεις την συγκίνηση και μας κάνει να ανακαλύπτουμε την δύναμη ψυχής που έχουμε όλοι μέσα μας και μα μην τα παρατάνε.

Νικολέττα Τζαβάρα

Vitae adipiscing turpis. Aenean ligula nibh, molestie id viverra a, dapibus at dolor. In iaculis viverra neque, ac eleifend ante lobortis id. In in leo ultrices posuere ante viverra ipsum ...

Faucibus Quis

"Desires and dreams drive you forward. Fear and avoidance hold you back."